Momenteel bevinden we ons in een belangrijke fase van het project, waarin we de bouwplannen en detailtekeningen aan het uitwerken zijn.

Verfijning programma van eisen en ontwerpen

De afgelopen periode heeft de Langenboomse Vereniging (LV) intensief gewerkt aan het verfijnen van het Programma van Eisen. In nauwe samenwerking met de Eigen Kweek zijn deze eisen doorgestuurd naar onze architect. We zijn nu gezamelijk bezig de eerste ontwerpen te beoordelen, die zowel het nieuwe sportpark als de kerk omvatten.

Samenwerking en planning

In samenwerking met de Langenboomse Vereniging hebben we een gedetailleerde planning opgesteld voor de voltooiing van het dorpshart en het sportpark. Dit omvat onder andere:

  • Voltooiing van bouwplannen.
  • Inrichting van tijdelijke sportvoorzieningen tijdens de bouw.
  • Noodzakelijke verhuizingen en het mobiliseren van vrijwilligers.
  • Verdere ontwikkeling van de Langenboomse Vereniging en de bijbehorende lidmaatschappen.

Innovatieve vrijwilligerssystemen

Tijdens carnaval is er succesvol een nieuw vrijwilligersmodel getest, waarin vrijwilligers hun gewerkte uren konden toewijzen aan een vereniging naar keuze. Dit model, dat positieve reacties ontving, zal ook in toekomstige evenementen worden toegepast. We streven ernaar om de werving en administratie van vrijwilligers te automatiseren via een Langenboomse app.

Inspiratie en kennisdeling

Het bestuur van de Langenboomse Vereniging heeft een inspirerend bezoek gebracht aan MFA Knillus in Vortum Mullem. Hier hebben de inwoners hun kerk getransformeerd tot een multifunctioneel dorpshuis. De opgedane inzichten zullen waardevol zijn in ons eigen bouwproces en vrijwilligerswerk.

Oprichting en structuur van de Langenboomse Vereniging

Sinds de oprichting op 13 december 2023, werkt het bestuur van de Langenboomse Vereniging, onder leiding van voorzitter Martijn van Hal, aan het succesvol uitvoeren van het dorpsplan. De vereniging behartigt de belangen van alle aangesloten sport- en sociale verenigingen en zorgt voor een stimulerend en financieel gezond klimaat in Langenboom.

Komende mijlpalen

Voor de komende maanden richten we ons op:

  • De ontwerpen afmaken
  • Overeenkomst tekenen met de gemeente
  • Starten met de bouwvoorbereidingen in samenwerking met aannemers en de gemeente.
  • Het opzetten van een effectieve informatiestructuur en de ontwikkeling van de Langenboomse app voor nieuws en vrijwilligersbeheer.