Laat de gemeente weten welke straatnaam jouw voorkeur heeft voor Plan D’n Bens!
Op de plek van café D’n Bens, staat over tijdje een mooi appartementencomplex met daarachter een gezellige woonhof met verschillende woningen. De hof waar deze huizen aan worden gebouwd, heeft echter nog geen naam. En daar moet verandering in komen!
Eerder riepen wij van Eigen Kweek op wat een mogelijke naam voor het plan zou kunnen zijn. Nu wil de gemeente graag weten hoe de nieuwe straat moet gaan heten. Er zijn hiervoor twee keuzes. Welke? Dat zie je als je via onderstaande link de poll invult. Stemmen kan alleen als je een geldig emailadres achterlaat en ook maar één keer per emailadres.
De gemeente is benieuwd naar jullie voorkeur en neemt de uitslag mee in het officiële straatnamenbesluit.
Voor de straat zijn er twee namen waar u uit kunt kiezen:
A: Thomas van Hoogstratenhof:
Met deze straatnaam wordt Leonardus (Thomas) van Hoogstraten herdacht. Hij werd in 1845 geboren aan de Dominicanenstraat in Langenboom. Door deze geboorteplek voelde hij zich al jong aangetrokken tot de kloosterorde der Dominicanen. Op 12 februari 1865 ontving hij het ordekleed bij de Dominicanen in Huissen en vanaf toen droeg hij de naam Thomas. Thomas van Hoogstraten groeide uit tot een van de meest gewaarde religieuzen van Nederland. Op 3 maart 1907 overleed hij volkomen onverwachts. Hiermee kwam er een te vroeg einde aan een productief leven van een intelligente man die een diepe indruk heeft achtergelaten.
B: D’n Bens:
Met de straatnaam D’n Bens wordt verwezen naar het café van de familie Bens dat in de Langenboomse volksmond D’n Bens wordt genoemd en dat nu nog staat op de locatie waar in de toekomst het appartementencomplex en de woningen worden gebouwd. Het café is al jarenlang een begrip in Langenboom. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor het dorp, een plek waar lief en leed worden gedeeld.
Opmerking: Wanneer er wordt gekozen voor straatnaam A (Thomas van Hoogstratenhof) dan wordt het appartementencomplex vernoemd naar D’n Bens.