Misschien weten jullie al dat de gemeente Land van Cuijk bezig is met het opzetten van een nieuw gemeentehuis in Boxmeer. Het huidige gemeentehuis wordt grondig verbouwd. Daarom heeft Aannemersbedrijf Van der Horst de taak gekregen om het oude gemeentehuis volledig leeg te maken ter voorbereiding op de verbouwing.

Wij, van Eigen Kweek, zijn door aannemersbedrijf Van der Horst benaderd om te bekijken of de apparatuur en bouwmaterialen van het oude gemeentehuis hergebruikt kunnen worden voor ons dorpsplan in Langenboom. Samen met experts hebben we alles geïnspecteerd en veel van de apparatuur bleek weinig gebruikt en in uitstekende staat.

Twee monteurs van Van der Horst, waaronder Jur van Bakel uit Langenboom, hebben onder meer pantry’s, een grootkeuken, een tapinstallatie en diverse professionele apparaten gedemonteerd. Ze hebben een vrachtwagen vol geladen, die vorige week al naar Langenboom is gebracht en tot onze bouw wordt opgeslagen, met dank aan de familie Van Schayik. Binnenkort volgen er meer materialen zoals deuren en kozijnen.

Een prachtig voorbeeld van hoe we samen kunnen werken aan duurzaamheid en hergebruik in onze gemeenschap!

Bekijk de foto’s op Facebook: https://www.facebook.com/eigenkweeklboom