In een uitgebreid voortraject hebben meerdere, constructieve sessies plaatsgevonden met betrokken verenigingen onder leiding van onder andere NOC*NSF. Er is uitgebreid en vooral ook enthousiast gesproken over de samenwerking en ambitie van het verenigd sportpark en nieuwe dorpshart.

Onder aansturing van Stichting Eigen kweek zullen in 2021 stappen worden gerealiseerd van het  Dorpsplan Langenboom. Dit doen we voor alle inwoners. Maar in het bijzonder voor de nieuw geboren Langenbomers. De Langenboomse nieuwkomers van 2021 worden namens Eigen Kweek  getrakteerd op een typisch Langenbooms rompertje.

In 2018 werd de sluiting van de dorpskroeg D’n Bens, het hart van Langenboom, aangekondigd. Dit was de aftrap voor een  aantal Langenbomers om een plan uit te werken; het vertrek van de kroeg mocht niet gaan leiden tot een zielloos dorp.

De eerste plannen werden op 3 juni 2018 met heel Langenboom gedeeld. Ruim 600 inwoners gaven direct en unaniem het JA woord op het dorpsplan.

Tot de dag vandaag wordt er nog hard gewerkt aan het ‘brutale’ plan en zijn er al veel financiële, politieke en ontwerphobbels genomen. En dit alles voor een mooier, nieuw Langenboom.

Logisch dus dat nieuwe ‘aanwinsten’ in Langenboom welkom worden geheten. Namens Stichting Eigen Kweek werden Koen en Saskia, de  trotse ouders van Lev verrast en getrakteerd op een Langenboomse romper. Op zaterdag 20 maart ging Bo Pennings,  voorzitter van één van de dorpsplan werkgroepen, langs om de kleine Lev welkom te heten in Langenboom.

“Wat een leuke verrassing voor ons en voor onze Lev. Ook wij hopen dat hij lang van een gezellig, sportief en bruisend Langenboom gaat genieten, net zoals wij dat in onze jeugd zelf hebben mogen ervaren” aldus de kersverse ouders.

Met de passende tekst ‘Ik? Geboren en getogen in Langenboom!’ op de romper wordt Lev een fantastische tijd in Langenboom gegund. Het zou prachtig zijn als Lev straks ook volop kan genieten van de resultaten van alle huidige inspanningen: een nieuw kloppend dorpshart en een verenigd sportpark.

Stichting Eigen Kweek is zeer nieuwsgierig naar meer nieuwe Langenbomers. Worden jullie binnenkort ook gelukkige ouders of kennen jullie een aanstaande ouder in Langenboom? Laat het weten: mail@eigenkweeklangenboom.nl. Alles voor een nieuwer en mooier Langenboom.