LANGENBOOM – Met een massaal ‘Yes we can’ hebben de inwoners van Langenboom gisteravond hun steun gegeven aan het dorpsplan dat door de stichting Eigen Kweek wordt ontwikkeld. Met achthonderd van de tweeduizend inwoners waren de Langenbomers naar sporthal De Wis gekomen om te luisteren naar de stand van zaken met betrekking tot het kloppend dorpshart waarbij de kerk een centrale rol krijgt en het verenigd sportpark waar alle sporten in het dorp worden ondergebracht. Inclusief de verhuizing van de sporthal.

Al zijn er vragen. Over vergrijzing, of de gemeentelijke herindeling waar donderdag in de gemeente Mill waar Langenboom onder valt, roet in het eten kan gooien en of er wel voldoende vrijwilligers zijn. Vragen waar geen duidelijk antwoord op is. Maar het vertrouwen is groot, zo bleek gisteravond.

Op 17 april wordt er een voorstel voor de veranderingen in Langenboom besproken in de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert. Het plan is dan om met duizend inwoners van het dorp naar Mill te fietsen om daar de wens kracht te zetten. De bedoeling is dat om op het kerkplein voor het gemeentehuis een groot scherm op te hangen zodat de belangstellenden de gemeenteraad live kunnen volgen.

Bron: Gelderlander.nl